Back to All Events

Repair Café

ENGLISH BELOW

Du vet den där gamla elektronik-prylen som ligger och skräpar där hemma, på väg till elktronikåtervinningen? Den som du tappat hoppet om för att det är så oklart om eller hur den kan lagas? Just den. Kanske är det dina gamla högtalare, en brödrost, en ficklampa eller något helt annat men vi vet att även du har något liggandes.

Men nu finns det hopp! Ta med det och kom till Malmös Repair Café - ett event där du får hjälp att försöka laga elektronik. Tre tllfällen kommer hållas på STPLN under hösten: 10 okt, 14 nov, 12 dec.

Du får tillgång till verktyg och infomationskällor samt hjälp av kunniga volontärer. Allt går inte att reparera men mycket!

Vi ber dig dock att inte ta med saker du är rädd om eller är sentimental över. Vi kan inte garantera att prylen inte förvärras. Är det viktigt för dig att den blir lagad ber vi dig att vända dig till yrkesreperatörer. Men vi ger dig gärna råd och tips på plats. Vi ber dig också att observera att vi har begränsad tid, plats och tillgång till verktyg och att vi inte kan ge några garantier. Vi förbehåller oss också rätten att prioritera vad vi lagar efter kunskap och förutsättningar snarare än efter turordning.

Vårt mål är att sänka tröskeln för att reparera och sprida kunskap för att minska elektronikavfallet och vi arbetar ideellt.

Du är såklart välkommen att delta även om du inte har något eget att laga. Kom så fixar vi och fikar tillsammans!

PS. Om du är intresserad av att vara reperationsfunktionär, eller om du undrar något annat, kontakta repaircafe.malmo@outlook.com

-------------

Welcome to a Repair Café event in Malmö! 
There will be three events this fall:10 Oct, 14 Nov, 12 Dec.

We will provide the tools and knowledge necessary to make minor repairs on electronics. So bring that thing that has been lying around and we will try to fix it together!

We ask you not to bring things that are of personal value to you. There is a risk that things can get worse. We don't think it is sustainable either to experiment on things that are still working and risk breaking them completely. As this is a non-profit initiative we also want to emphasize that we can't give you any guarantees. Our main objective is to spread knowledge and inspiration in order to reduce the electronic waste.

If you have any questions feel free to ask in the event or email repaircafe.malmo@outlook.com.

-----------
Drawings and poster design by Saskia Gullstrand, https://underlandets.wordpress.com/

  •  
Earlier Event: November 12
Drop-in Art