Back to All Events

Romeo och Julia

  • STPLN 3 Stapelbäddsgatan Malmö, Skåne län, 211 19 Sweden (map)

Vincenzo Bellinis underbara musik blåser liv i den största kärlekshistorien av dem alla! En krigshärjad stad, där två rivaliserande ätter strider skoningslöst mot varandra, är bakgrunden till denna berättelse, där kärleken övervinner allt... Men till vilket pris?

Denna opera är klassad som en av världens 20 vackraste operor och Operafabriken vill även i år bjuda på något utöver det vanliga. Och när världen härjas av krig, fientlighet och oro behöver vi påminna oss om något som betyder något - just kärleken!

Operans originaltitel är I Capuleti e i Montecchi. Operan sjungs på originalspråket italienska med förklarande svenska texter i bakgrunden.

Arrangör: Operafabriken
Medverkande: Hanna Wåhlin, Leena Malkki, Marcus Birgersson, Dmitriy Li, Emil Lundqvist m fl
Regi: Per Erik Svensson

Later Event: August 22
What's Up? Social innovation