Back to All Events

Omställningskonferensen 2018


~Välkommen till mötesplatsen för alla som stöttar idén om omställning till en vackrare och hållbar värld~
Vi bjuder in till en plats för samskapande, synliggörande av det som händer lokalt och i världen, fördjupande möten och stöd att ta nästa steg. Vi kommer få inspiration med angelägna budskap och få möjlighet att inspirera varandra.

Konferensen kommer präglas av samvaro, närvaro och fest. Låt oss mötas på riktigt, njuta varandras sällskap och fira tillsammans. Det finns många sätt där allas resurser och enskilda och lokala initiativ kan bidra i programmet.
Teman och frågor som driver vårt lärande framåt under dagarna:

Inkludering och att bygga på mångfald.
Hur kan sociala utmaningar och olikheter bli en styrka, hur kan stad och landsbygd knytas samman och hur kan rörelsen bli relevant för fler?

Fördjupa i praktiken.
Hur får vi en vardag ägnad åt omställning att gå ihop? Hur kan vi på bästa sätt stödja de lokala initiativ som ännu är i sin linda? Vad är våra nästa kloka steg?

Preliminärt program: 
https://docs.google.com/document/d/1138Ej_j0YS3Ug_paYysSLIFUBAVNSnPv9hsZMinNPEw/edit?usp=sharing

Kostnad: Earlybird pris före 20 augusti: 500 kr
Ordinarie pris: 700 kr.

I avgiften ingår deltagande på konferensen , mat och fika.
Hör av er till oss om ni har svårt att just nu bidra med avgiften så hittar vi säkert en lösning. Även om ni är sugna på att hjälpa till och volontärarbeta lite så finns det behov och lösningar där! 

Maten kommer bli ett exempel på hur många kockar tillsammans lagar goda soppor! Vi ser fram emot att få ta del av både stadsodlad och Skåneodlad mat lagad av lokala kockar!

Med gemensamma insatser från fler hoppas vi ordna så att det finns pass med aktiviteter för barn under lördagen och söndagen.

Har ni tankar kring konferensen och kanske något sätt ni vill bidra med? Kanske en workshop ni skulle vilja se fanns i programmet eller något annat. Hör av er till: anton.pettersson@studieframjandet.se

Anmälan:
https://www.studieframjandet.se/skane-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2018/oktober/nationella-omstallningskonferensen-2018/

Varmt välkomna till Skåne! Vi är så glada att få bjuda in till denna fest

/ Konferensgruppen: Anton Pettersson, Emilia Rekestad, David Ershammar, Jessica Viktorsson, Jenny Widov, Karin Styrén m.fl.

Studiefrämjandet Skåne – Blekinge, Omställning Skåne och Malmö, Region Skåne, Hela Sverige ska leva, STPLN, Sambruket i Sösdalabygden, Holma folkhögskola, [omväxling] m.m.

Earlier Event: October 4
Grand Opening: New Coworking Space
Later Event: October 7
Malmö Makerspace