Back to All Events

Manisk Mekanisk Måndag - VäxelVrål

  • Cykelköket på STPLN Stapelbäddsgatan 3 211 75 Malmö (map)

Manisk Mekanisk Måndag är ännu ett nytt kurskoncept hos Cykelköket. Varje Måndag mellan 18.00 och 20.30 är det en ny tematisk kurs. Följ alla kurstillfällena, några enstaka eller bara lär dig just den saken du alltid önskat. Vi ägnar resten av 2018 att kartlägga och testa vilka behov vår användarbas har och om det t.ex. även ska erbjudas kurser på engelska. Så planen är att konceptet vidareutvecklas under 2019 och innehåller många fler teman. Det behövs inga förkunskaper för att anmäla sig till vinters kurs och i kursavgiften ingår the, kaffe och sorgkantade naglar!

Manic Mechanic Monday is a new course concept we are trying out at Cykelköket. On Mondays evenings between 6PM and 8.30PM we offer courses on different themes. We will use the rest of 2018 as a testbed for mapping the needs of our users. One thing we will explore during this autumn is if there is a need in our user base for offering courses in English. The concept will be refined this winter and then be available again for 2019. No pre-knowledge about bicycle mechanics needed and tea, coffee and blistered hands are included in the course fee.

1. Den 5e Nov - Sadel & StyrSvammel

Alla ser vi olika ut! Ställ in cykeln så att den passar dig och bekanta dig med några av de allra vanligaste cykelverktygen!

2. Den 12 e Nov - SnabbcykelSnicksnack

Har du precis skaffat en cykel som även funkar till att motionera och att ta sig utanför Malmös tullar? Eller är du i startgropen att skaffa en? Detta är ett intro till att ställa in rätt sadelhöjd, finjustera växlar och bromsar på din racer eller hybrid-cykel. Du får även en hum om vilka verktyg en bör ha med dig på turen och en del tips för vidvägen-reperationer.

3. The 19th Nov - Puncture Powwow (In English)

Are you sick and tired of having to carry your bike to the repair shop every time you get a flat? Or do you want to be able to ride your bike outside of the City gates without worrying of getting a thorn in your (tire) side. Learn the Cykelköket-way tips and tricks for best tire removal and what you should bring on the ride.

4. Den 26e Nov - VäxelVrål

Har din indexerade växel vaknat på fel sida, och nu känner sig samtliga växlar snea? Vet du att även en enväxlad cykel kan ändra utväxling? Och hur många växlar behövs egentligen i platt-som-en-pankaka-Skåne?

Vi ger en introduktion till hur växlar fungerar, växelvajerbyte och finjusteringsskruven. Du bekantar dig även med några av de vanligaste verktygen. Fokus är framförallt på utanpå-liggande-växlar. Men det går fin att ta med sitt nav-växelproblem, men om det är mer än 3-5 växlar är det inget som hinns med.

5. The 3d Dec - Diagnosis Divide (In English)

Have you been thinking coming by Cykelköket and be nice to your bike, but you don´t know where the bike is hurting or where to start? Learn the Cykelköket-way of diagnosing your bicycle. You will get tips on what you can fix at Cykelköket, what might be best to leave at the local repair shop or maybe even bought new. This can be a good start for deciding which courses you want to take in 2019.

6. Den 10e Dec DrivlinaDravel

Skriker din kedja vid varje tramptag? Och måste en verkligen ha nya kedjekransar när kedjan byts ut? Lär dig bemästra den mytomspunna kedjebrytaren, hur kedjan rengörs och oljas, samt hur enväxlade cyklar kan ha olika utväxling.

Har du några frågor eller vill du sätta upp dig på väntelista (om det är fullbokat)? Skicka ett mail till jesper@stpln.se

Anmälan via länken nedan:

Earlier Event: November 26
Wood Workshop Intro