Back to All Events

‎Filmvisning FFS Södra: Sossen, arkitekten och det skruvade huset

Måndagen den 23 april bjuder Föreningen för Samhällsplanering Södra in till filmvisning av filmen Sossen, arkitekten och det skruvade huset.

Filmen har tre huvudpersoner: Johnny Örbäck före detta socialdemokratisk topp-politiker, numera VD på HSB i Malmö. Han är visionären som satsar allt, både HSB:s pengar och sitt eget namn, för att förvandla Calatravas skulptur till ett landmärke i Malmö. Santiago Calatrava har byggt broar, flygplatser, operahus över hela världen. Turning Torso är hans första skyskrapa. Det får inte gå fel. Den ska öppna vägen till alla skyskrapors hemstad: New York City. HSB:s projektchef Ingvar Nohlin balanserar mellan entreprenörer och arkitekt. Det är en ojämn kamp och ofta svär han över de "förbannade spanjorerna" som inte levererar ritningar i tid. 

Alla är välkomna, även icke-medlemmar. Föreningen bjuder gamla och nya medlemmar på popcorn!

Är du inte medlem, men vill bli medlem, kan du bli det här:http://www.planering.org/bli-medlem/.

Mer om filmen:
http://www.imdb.com/title/tt1584824/

Varmt välkommen!

Earlier Event: April 23
Photo exhibition: Seeds for Change
Later Event: April 25
Transactional Analysis