Back to All Events

AGORA - programmet för unga med ideér för de kreativa näringarna

Vi bjuder in till informationsträff för alla som är sugna på att veta mera! Välkommen att träffa teamet och lära dig mer om projektet och vad det innebär att delta. Ett perfekt tillfälle att ställa frågor och få en första bedömning om din idé är en agora-idé

OM PROGRAMMET

Vi vänder oss speciellt till dig som är 18-20 år och som vill jobba i en av de kreativa näringarna; med design, film, konst, nya media, festivaler, mode eller något annat skapande. Och som vill utveckla ett företag, en förening eller en långsiktig karriär.

Som deltagare i programmet erbjuds du en fri plats i STPLN:s co-working space ”Hub:n” och full tillgång till verkstäderna med laserskärare, 3D-skrivare, tryckmöjligheter, verkstäder för textil, trä och mycket annat.

Om du antas till programmet kommer du att erbjudas ett årslångt mentorskap på STPLN och flera inspirations- och utbildningsträffar. Dessa sker i Sverige, England, Grekland och Rumänien, tillsammans med andra unga kulturentreprenörer från de andra länderna.

De olika utbildningsträffarna leds av STPLN:s partnerorganisationer med lång erfarenhet av utbildningar och initiativ i de kreativa och kulturella näringarna. Du kommer att erbjudas utbildning ibland annat affärs- och projektutveckling, finansiering, produktion, event-koordinering, interaktiv projektdesign och social innovation. Bland annat.

Du kommer också att få tillgång till ett aktivt internationellt nätverk av företag och individer i de kreativa näringarna. Programmet ställer stora krav på ditt eget engagemang och ju mer du tillför, desto mer kommer du att få ut av det.

AGORA är ett samarbetsprojekt mellan STPLN (SWE), SwIdeas (SWE), In Place of War(UK), Fotoessa IKE (GR) och Fabricia de Pensule (ROU)