Back to All Events

FULLBOKAD - Föreläsning - Låt maten bli din medicin (obs. Föranmälan krävs)

De här orden myntade den grekiske läkaren Hippokrates, allmänt kallad ”läkekonstens fader”, redan 400 år före Kristus. Inget är nytt under solen, begreppet är minst lika aktuellt idag. Men hur gör man då? Hur får maten till att bli läkekraft?

Den här kvällen kommer ört- och näringsmedicinare Ann-Louise Fransson att berätta om vad maten faktiskt innehåller och vad dess innehåll med mineraler och vitaminer har för uppgift i våra kroppar. Kanske trodde du att om du äter hyfsat allsidigt så får du i dig vad du behöver. Är det verkligen så?

Nej faktiskt inte, räknar man olika dagsmenyer, så finner man att man inte kommer upp ens till rekommenderade doser av vissa näringsämnen. Och det är ju naturligtvis inte bra, i förlängningen kan dessa obalanser leda till symtom som leder till sjukdomar, som leder till medicin, och så är förloppet igång, fel förlopp.

Men varför? Ja dels för att du kanske äter fel, men det hänger ihop med magen också, om den funkar optimalt? Och det gör den på många tyvärr inte. Varför inte då? Ja det har också med maten att göra, bland annat. Den här kvällen kommer vi ta en djupdykning in i tarmflorans värld för att se hur det skapas ett optimalt näringsuttag ur maten samtidigt som varje vitamin och mineral får göra det de är ämnande att göra i kroppen.

Välkommen till ett nydanande och lärorikt föredrag!

FÖRELÄSAREN: Ann-Louise Fransson driver ört- och näringsmedicinska företaget Botanikan. Hon föreläste i Malmö november 2017, den gången om svenska medicinalväxter, då var det fullbokat till sista plats med 1200 personer intresserade. Så vänta inte, om du vill komma med! Hon förklarar på ett lättbegripligt sätt det som ibland kan tyckas lite klurigt.

VILL DU PASSA PÅ ATT ÄTA? Den här kvällen bjuder Marta Dell'Anna, hälsoinspiratör och upphovskvinnan till Martas naturligt glutenfria bröd, på läkande och förtrollande god mat under pausen i mitten av kvällen. På menyn står en matig vegansk antiinflammatorisk soppa med smak av svensk odlad ingefära & gurkmeja till detta serveras Martas egna hälsobröd med en klimatsmart hummus toppat med vilda växter. Middagen är vegansk, gluten- och laktosfri samt fri från tillsatser.

För mer info om oss:
Ört- och näringsmedicinare,
Ann-Louise Fransson http://www.botanikan.se
Hälso-inspiratör & livsmedels utvecklare,
Marta Dell'Anna http://www.martafree.se