Back to All Events

Robotbyråkrati med Frihetsförmedlingen

Söndag 24 februari anordnar Frihetsförmedlingen en träff om byråkrati, konst och artificiell intelligens på STPLN i Malmö.

Sedan ett år tillbaka undersöker vi tillsammans med kognitionsvetaren Simon Winter artificiell intelligens i projektet “KIM Svensson, AI”. Bland annat tar vi hjälp av ny teknik inom machine learning för att undersöka viktiga frågor om moral, ansvar och byråkrati. Projektet är en hybrid av konstnärlig undersökning och teknikutveckling, och syftar till att lära upp en artificiell intelligens i byråkratiska praktiker och samtidigt studera utfall och konsekvenser av detta experiment.

Nu bjuder Frihetsförmedlingen in till en eftermiddag med föreläsning och diskussion för att tillsammans fundera kring digitaliseringens skuggsidor, byråkratins möjligheter och konstens roll.

Fritt inträde, hjärtligt välkomna!

PLATS: STPLN, Stapelbäddsgatan 3, Malmö
TID: söndag 24 februari 2019, kl 14 – 16

PROGRAM:
14:00 – 14:15 Inledning
14:15 – 15:15 Robotbyråkraten, föreläsning
Lars Noväng, John Huntington, Simon Winter
15:15 – 15:30 Kaffe
15:30 – 16:00 Samtal och reflektioner

Frihetsförmedlingen är en självorganiserad myndighet, en tankesmedja och ett konstverk med uppdrag att stödja människors frigörelse från strukturer som låser dem inne i lönearbete och ekonomism. Frihetsförmedlingen initierades 2014 av konstnärerna Lars Noväng och John Huntington, vilka sedan starten gemensamt leder verksamheten.

Simon Winter, interaktionsdesigner och fil dr i kognitionsvetenskap, han forskar för närvarande på AI och machine learning och har skrivit mycket om digitaliseringens påverkan på samhälle och kultur. Simon driver också tankesmedjan Infontology.org.

Kim Svensson, AI, genomförs med stöd från Region Skåne

Earlier Event: February 24
Malmö Makerspace - Members Night
Later Event: February 25
Malmö Makerspace - Members Night