Back to All Events

Stora Storydagen

Storydagen är ett inspirations och fortbildningsarrangemang med fokus på skrivande och manusutveckling.

Syftet med Storydagen är att skapa en arena där både yrkesverksamma och aspirerande berättare och storytellers kan mötas, inspireras och lära av varandra.

Som åhörare kommer du att få lyssna på etablerade manusförfattare som delar med sig av sina erfarenheter och processer, du kommer att få ta del av föreläsningar där du både får verktyg för att organiskt utveckla samspelet mellan den yttre storyn (ploten) och den inre storyn (huvudkaraktärens inre resa) samt lära dig mer om World building och konsten att skapa ett unikt universum till just Din historia.

Förutom att lyssna och ställa frågor kommer du som åhörare också att aktivt få delta i ett sk. Manus-Jam.

Ett manus-jam är en gruppövning där deltagarna i mindre grupper spånar fram idéer och utvecklar karaktärer efter några givna förutsättningar och frågeställningar. Tanken är att övningen på ett lustfyllt sätt kan inspirera kreatörer att ta fram ett enklare koncept med arena, karaktärer och premiss färdigt för att presenteras.

Medverkande talare och föreläsare:
Mats Strandberg
Klas Östergren
Soni Jorgensen
Christofer Emgård

Mer info om respektive talare, biljettpriser och detaljerat schema för dagen:

https://www.storydagen.se/

Storydagen är ett initiativ av Vy Produktion AB med stöd från Region Skåne och i samarbete med Boost HBG, Författarcentrum Syd, FilmCentrum Syd och Centrum för dramatik Syd.

Earlier Event: May 16
Croquis at STPLN
Later Event: May 18
ZeroToKickstart