Föreläsningar, workshops och produkter

Under vårt sneda tak finns flera kompetenta workshopledare och föreläsare, som kan ge er kreativa och inspirerande stunder som ett komplement till er konferens eller event på STPLN. Flera kreatörer skapar också hållbara och originella produkter som passar perfekt som talargåva eller give away.

 

FÖRELÄSNINGAR

STPLN SVENSK FORM 26_HDR.jpeg

STUDIEBESÖK med "The STPLN story"

Berättelsen om hur den sista stapelbädden på Kockums gamla varv blev en uppskjutningsramp för kreativa projekt, en hubb för experiment och entreprenörskap och tummelplats för idéer och tankar. Vi kan skräddarsy ditt studiebesök som tar cirka 2 timmar, men oftast börjar vi med berättelsen om huset och fortsätter med en tur i verkstäderna. Kaffe och te serveras om ni vill.

Kontakt: stina_jesper@stpln.se

Pris: 1500 kr för grupper under 20 st

00429-3-2672.jpg

STPLN – BOTTOM UP DESIGN

En föreläsning om hur användargenererad innovation och burkar-design fungerar i praktiken. Med utgångspunkten i hur den gamla stapelbädden förvandlades till ett innovationscentrum för hantverk, design, konst och teknik. Vad skateboard har med saken att göra och varför det ofta är bättre att förbereda sig än att planera. Att lära ut utan lärare och varför det är en så bra affärsmodell att ge bort saker gratis. 30 - 45 minuter efter önskemål och kan kombineras med en rundtur i huset.

Kontakt: info@stpln.se

Pris: 1000 kr

DSC_7681.jpg

M.U.S. - Från SPILL till RESURS

En föreläsning i Malmö Upcycling Service’s regi om hur man kan implementera cirkulärt tänk i designprocessen och hur vi som designers arbetar med cirkulär design och upcycling i praktiken. Malmö Upcycling Service är ett Malmöbaserat designkollektiv som utforskar potentialen i att ta tillvara på material som blir över från lokala industrier och skapar nya unika produkter för småskalig produktion. Initiativets huvudsakliga syfte är att ifrågasätta designers roll i produktionsledet för att främja cirkulär tillverkning och en hållbar designprocess. Målet är att ändra synen på spill från skräp till värdefull resurs.

Kontakt: mail@malmoupcyclingservice.com

Pris: 4000 SEK/h.

 

WORKSHOPS

IMG_1239-2.jpg

SKRÄDDARSYDD WORKSHOP med återSKAPA

återSKAPA är ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning i Malmö, som arbetar med lekfulla skapadeprocesser för att låsa upp kreativitet, stärka självkänsla, och öka miljömedvetenheten hos stora som små. återSKAPA erbjuder kreativa, lustfyllda och prestigelösa workshops för företag och organisationer. Genom att skapa fritt med oväntade material kan vi skapa förutsättningar för nya kreativa lösningar! I denna workshop kan upplägg och tema skräddarsys enligt era önskemål. återSKAPA har lång erfarenhet av att utforma workshops med syfte att visualisera processer, arbeta med företagskultur eller ge metoder for idégenerering.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 1500 kr i startavgift och därefter 200-350kr/ person beroende på gruppstorlek och längd

IMG_0415.JPG

KREATIV STAFETT med återSKAPA

återSKAPA är ett centrum för kreativt återbruk, design och utbildning i Malmö, som arbetar med lekfulla skapadeprocesser för att låsa upp kreativitet, stärka självkänsla, och öka miljömedvetenheten hos stora som små. återSKAPA erbjuder kreativa, lustfyllda och prestigelösa workshops för företag och organisationer. Genom att skapa fritt med oväntade material kan vi skapa förutsättningar för nya kreativa lösningar! Pausa och ladda om med återSKAPAs taktila kreativitet –Roligt, enkelt och utmanande för alla! Skapa fritt tillsammans handledd av återSKAPAs grundare Carin Hernqvist 30 min.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 50kr/person + 500kr handledare

STPLN SVENSK FORM 201842.jpg

POLAROID EMULSION LIFT

Manipulating a Polaroid photo lets us understand how photos are made and gives us a tangible permanent feeling that can be lost when using digital cameras. In this workshop you will learn to create free-form compositions from Polaroids which you separate from their plastic frames and paint on to a variety of backgrounds. Refresh your approach to photography and graphic design with fun experimental compositions. This workshop is a great group exercise as participants work together to create their artwork. When the workshop is completed everyone leaves with their own original creations. The event is further promoted as people share their artwork on social media with the event’s hashtag. 3 hour drop-in group workshop.

Kontakt: Phil@philevans.tv

Pris: 500kr per person/ Group prices negotiable. All material included

 
anna

INGEN IDÉTORKA med IMPRO

Kan en lära sig att bli bättre på att komma på och acceptera nya idéer? Hur kan en läsa av varandras tankar utan att prata? Hur mycket kan en skratta under en timme? Detta och lite mer får ni reda på under workshopen där improvisationsteaterns grundpelare är i fokus. Tillsammans utforskar ni associationsförmåga, närvaro, kreativitet, idégenerering, mod och samarbete under korta, kreativa och lustfyllda övningar. Passar för grupper i storleken 8-30 stycken och kan anpassas i tid efter önskemål, dock minst 45 minuter.

Kontakt: anna@stpln.se

Pris: 1000 kr för 45 minuter

41845921_877980575739693_1436991436133236736_n.jpg

DIY LAMP

Lampor är en viktig del i vår heminredning, men standardlampan du hittar på Ikea är kanske lite tråkig och designerlampan du tittat på alldeles för dyr. Det finns ett roligare, unikare och mer hållbart sätt att belysa ditt hem på! Designa och bygg din egen lampa av återbrukat material med ReVolt! Under denna workshop får man möjlighet att designa lampor av diverse olika objekt såsom glasflaskor, böcker, krukor, vinyl-skivor och massvis med andra intressanta och fina objekt. Vill ni göra workshopen ännu mer intressant så rekommenderar jag att ni tar med er egna objekt från hemmet eller kontoret.

Kom och låt er kreativitet manifesteras i ljus.

Kontakt: daniel@wollin.eu

Pris: 1000 kr i startavgift och därefter 300 kr / person

STPLN SVENSK FORM 201812.jpg

PLASTIC made PRECIOUS

Under workshopen Plastic made Precious ges man tillfälle att tillverka produkter av plastpåsar. Plast är ett material med många egenskaper som vi värdesätter och därför använder väldigt mycket. Förutom att plast är gjort på olja så uppstår det stora problem bland annat när plasten hamnar i naturen. Så istället för att kasta våra plastpåsar kan vi tillverka bruksföremål av plasten. Det är enkelt, kul och kreativt att göra saker av plastpåsar. Kom så får ni lära er tekniken och göra saker som t.ex. plånböcker, glasögonfodral, skålar eller pennskrin tillsammans med Precious Plastic Sweden.

Kom och ge gamla plastpåsar nytt liv.

Kontakt: daniel@wollin.eu

Pris: 1000 kr i startavgift och därefter 300 kr / person

 

PRODUKTER

kreativa material-kit.jpg

TAKE A BREAK - 5 MIN TO RELOAD AND RECREATE

Pausa och ladda om med återSKAPAs taktila kreativitet –Roligt, enkelt och utmanande för alla! Finns som Kreativa kit eller Kreativa dessert på bricka. Vid köp av 30 kit/bricka ingår en bok.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 50kr/st

kreativa material-kit.jpg

OM KREATIVITET

återSKAPAs egna bok om kreativa processer med handledning till övningar för idéprocesser och ett prova på kit.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 150kr

IMG_9875.jpg

NAMNSKYLTAR

återSKAPAs hållbara namnskyltar i återanvänd röd kartong. Skräddarsydda efter dina önskemål. Minimiantal 20 st.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 25-45kr/st

 
NESESER-CLOSEUP.jpg

PENNFACK/NECESSÄR

Handsydd med återSKAPAs material. Passar perfekt som talargåva eller give away.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 180 kr/st

20170529_150511a.jpg

SPILLBLOMMA

Kreativ och vacker blomma handgjord med återSKAPAs material. Passar som talargåva eller give away. Tillverkas av dagens spill.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 90 kr/st

IMG_9955.JPG

PILL MED SPILL FRÅN VARVSTADEN

Få en härlig känsla i rummet och något att pilla med i pauserna med återSKAPAs gröna vagn. Bygg med magneter och gamla delar från Västra hamnens Varvstad.

Kontakt: info@aterskapamalmo.se

Pris: 180 kr